Loading

Servicii

☺ Consiliere pentru alegerea metodei contraceptive – vezi articolul aici

☺ Monitorizarea utilizarii metodei contraceptive si managementul efectelor secundare. Daca apar probleme in cursul administrarii metodei contraceptive, acestea se evalueaza si se remediaza

☺ Insertie DIU (sterilet)

☺ Extractie DIU

☺ Controlul ginecologic cu test Babes-Papanicolau. Este cel mai important gest pe care il poate face o pacienta, care doreste sa ramana sanatoasa – vezi articolul aici

☺ Controlul ginecologic cu examenul secretiei vaginale. Continutul vaginal excesiv (scurgerea), insotita sau nu de simptome deranjante pentru pacienta, poate avea mai multe cauze si deci tratamente diferite in functie de agentul causal – vezi articolul aici. In cabinetul nostru, examenul secretiei se face pe loc, microscopic si reteta este eliberata imediat, astfel incat pacienta sa poata incepe tratamentul cat mai repede.

☺ Testul de sarcina. Este metoda cea mai rapida din punct de vedere cronologic, putand pune diagnosticul de sarcina la 4 zile de intarziere a menstruatiei. De asemenea testul poate face diagnosticul diferential al unei amenorei de cauza hormonala.

☺ Consiliere pentru gravide. In cazul unui test de sarcina pozitiv, urmeaza o discutie despre evolutia sarcinii, datele importante (luare in evidenta, primele miscari fetale, data probabila a nasterii), alimentatie, medicamente, imbracaminte, sport, analize medicale, factor Rh, vaccinari, vitaminizari, contraceptia dupa nastere.

☺ Consiliere pentru avort. In cazul unui test de sarcina pozitiv, unde pacienta nu este hotarata sa pastreze sarcina, se discuta despre avortul la cerere, cu complicatiile sale posibile, despre locul unde s-ar putea efectua si despre inceperea unei metode contraceptive ulterioare, pentru a preintampina o sarcina nedorita.

☺ Examenul ecografic general (abdomen) sau genital

Top